Het is nu bijna elke wedstrijd raak: opnieuw plaatsen zich synchoonzwemsters voor een NK, deze keer zijn er drie zwemsters toegevoegd in de inmiddels groter groeiende NK-ploeg.

In het zwembad ‘De Vrolijkheid’ in Zwolle zwommen zaterdag 31 oktober jl. de synchroonzwemsters van HZ&PC-Heerenveen hun tweede techniekwedstrijd. In de categorie Age I vielen nog een paar diploma’s en limiet voor de Synchro-Beat (NJK onder de 12) te behalen. Ilse zwom een persoonlijk record van 49,4 punten en behaalde haar Age I diploma. Mare zwom zich naar de 12e plaats met 49,1 punten en had haar limieten al. Jantien behaalde 47,3 punten en Madelief 46,9 punten en daarmee plaatste zich officieel voor de Synchro-Beat. Floortje had zich zelf al geplaatst maar bewees dat ze het waard is en zwom 2 punten, 46,1, boven de gestelde eis en behaalde de 26e plaats. Iris die nog één limiet nodig had behaalde hem deze ruim met één punt extra 45,5 en mag nu ook officeel zwemmen op de Synchro Beat. Alissa verbeterde zich zelf met een punt, 43,1 en zwom zich naar de 34e plaats, net daar achter kwam Ruby met 43,11 en zwom keurig voor haar eerste wedstrijd.

Bij de Age II kwamen Tessa, Rikst en Lisette in actie. Lisette wilde haar diploma behalen en dat deed ze met 46,2 punten en zwom zich naar de 44e plaats. Rikst verbeterde zichzelf en zwom zich naar de 48e plaats met 45,4 punten. Tessa behaalde 50,9 punten net iets onder haar persoonlijke record, maar werd 30e. Bij de Junioren zwom Selin haar eerste junioren wedstrijd en de jury was streng. Selin zwom zich keurig naar de 56e plaatst. Niesjen en Clara hebben beiden hun limieten voor het NJK al, maar wilden zichzelf verbeteren. Clara zwom net onder haar persoonlijke record en met 57,1 punten behaalde ze de 13e plaats. Niesjen zwom een persoonlijk record van 60,9 punten en behaalde daarmee de vijfde plaats.

De senioren kwamen als laatste in actie. Doucette zwom zich zelf naar de 42e plaats, gevolgd door Clara als 36e. Annemiek die net terug is van een operatie en nog maar 3 weken aan het trainen was liet zien dat ze NK waardig was en zwom haar groepslimiet van 55 punten en behaalde de 32e plaats. Rianne en Reina zwommen beide heel sterk en trokken aan elkaar op, Rianne eindigde als 23e en Reina als 21e. Niesjen wilde haar tweede solo-limiet behalen maar de jury was streng en het lukte haar net niet, ze behaalde de 11e plaats.

De uitslagen van deze wedstrijd zijn te vinden op de uitslagenpagina.