Zondag 15 januari jl vonden de Regionale Winterkampioenschappen zwemmen voor Regio Noord plaats te Burgum. Voor HZ&PC Heerenveen was dit een succesvol kampioenschap. Er werd een mooi aantal medailles mee naar huis genomen. Naast de medailles gingen zwemmers naar huis met persoonlijke records. Om te beginnen werden op de individuele afstanden medailles behaald. Meindert Dekkinga in de categorie junioren 1 behaalde goud op de 400 m vrije slag en brons op de 200m vlinderslag. Femke Wiersma veroverde als jeugd 2 zwemster brons op de 200m vlinderslag. Op de 200m vrije slag voor de heren junioren 4 behaalde Remco Dijkstra een mooie bronzen medaille. Ook behaalde Remco een bronzen medaille op de 50m vlinder slag en 100m rugslag.  Arianne Meijer behaalde een zilveren medaille op de 100m schoolslag en ze behaalde brons op de 200m wisselslag in de leeftijdscategorie junioren 1. In de categorie junioren 2 behaalde Anna van Eeken een mooie gouden medaille op de 100m schoolslag. Amber Boomsma behaalde in dezelfde categorie en op dezelfde slag een bronzen medaille. Op de 200m vrije slag in de categorie junioren 1 behaalde Charley Zethoven een zilveren medaille.

Als estafette teams waren succesvol het dames estafette team junioren 3 en jonger van HZ&PC Heerenveen (Lois Jalving, Amber Boomsma, Marlies Beerends, Romana Jonker) op de 4*200 m vrije slag, ze wonnen brons. Het heren estafette team van HZ&PC Heerenveen junioren 4 en jonger(Remco Dijkstra, Meindert Dekkinga, Jorian Darwinkel, Borek Buursma)  won op de 4*100m wisselslag eveneens brons. Het heren estafette team op de 4*200 vrije slag junioren 4 en jonger behaalde zilver. Het dames estafette team junioren 3 en jonger (Charley Zethoven, Arianne Meijer, Lois Jalving, Marlies Beerends) behaalde brons op de 4*100 m wisselslag.

Gefeliciteerd zwemmers met deze mooie prestaties!