De winnaars van de Zwemnachtmarathon 2016, Trivia uit Groningen

Het ging allemaal wat moeizamer voor de Groningse zwemvereniging Trivia onder leiding van Eric Schröder dan vijf jaar geleden,  maar toch wist de ploeg wederom na in 2006 de marathon te hebben gewonnen opnieuw als winnaar uit het water te klimmen. Met slechts zes zwemmers (vijf jaar geleden waren het er acht) en voor sommige zwemmers  vijf jaar ouder werd er  56 kilometer en 950 meter afgelegd. Het record uit 2011, dik 61 kilometer werd dus niet gebroken.

Vrijdagavond om 22:00 uur opende Rinse Bleeker, directeur van Sportstad met een startsignaal de nachtmarathon. Zo’n 140 zwemmers zwommen vervolgens in estafettevorm gedurende 12 uur de hele nacht door. Twaalf uur later, om 10:00 zaterdagochtend klonk het eindsignaal, gegeven door de directeur van Stichting Hartekind. Alle zwemmers legden in totaal 761 kilometer en 650 meter af.

Avéna uit Joure en GZVW/Paragon werden deze editie van de marathon gedeeld tweede met een totaalafstand van 54 kilometer en 950 meter. HZ&PC had vier ploegen in het water liggen. De snelste ploeg was de Holland 8, versie 2.0, die uit een groot deel bestond uit zwemmers die ook de marathon van 2006 (toen winnaar) en 2011 zwommen. De Holland 8 zwom deze keer 54 kilometer en 850 meter, ongeveer hetzelfde aantal meters als in 2006. Een knappe prestatie van deze heren (en één dame), want ook hier gaan de jaren tellen. De jonge HZ&PC-ers, genaamd de Nachtdravers, zwommen 51 kilometer en 850 meter (en werden vijfde). De Masters van HZ&PC, aangevuld met één ex-HZ&PC-er en de aanhang daarvan, en in leeftijd de oudste groep van het hele veld, zwom naar een 9e plek (48 kilometer en 850 meter. De vierde HZ&PC ploeg, de synchroonzwemsters, die normaal gesproken nooit recht door zwemmen binnen één baan, maar het hele bad doorkruizen met allerlei moeilijke figuren legden en afstand van 43 kilometer en 500 meter af in rechte lijn. Op zich al een bijzondere prestatie…..

SAMSUNG CSC

Froukje Puts ontvangt een waarde-cheque als winnaar van de zwemquiz

Tijdens de nacht werd naast drie keer een bingo ook nog een kennisquiz georganiseerd. Froukje Puts bleek na afloop het meeste te weten van de zwemsport in de breedste zin van het woord. Zij ontving ook nog een leuke prijs voor deze kennis.

 

Einduitslag nachtmarathon 2016