Wedstrijdzwemmen

Masterszwemmen

Leren zwemmen

Synchroonzwemmen

Open water zwemmen

Waterpolo

Kleurrijk vrouwenzwemmen

Leren zwemmen2016-10-28T19:44:54+00:00

KNZB pic Diploma

Leren zwemmen: Opleidingen

HZ&PC is naast een sportvereniging ook een vereniging waar wordt opgeleid voor diverse zwemdiploma’s. De vereniging is aangesloten en erkend door de nationale raad voor zwemdiploma’s en verzorgt opleidingen voor het zwem-ABC(onderdelen B en C) en de zwemvaardigheidsdiploma’s. Dus iedereen met een A-diploma is van harte welkom.

Naast deze erkende diploma’s verzorgt de afdeling opleiding ook de leerwegen basisprincipes voor alle wedstrijdtakken binnen de zwemsport.

Zo worden in ieder geval de 4 wedstrijdslagen aangeleerd (elke slag wordt afgerond met een examen) en daarnaast kan men kennismaken met wedstrijdzwemmen, waterpolo en synchroon zwemmen. Meer informatie staat op de internetpagina’s van de verschillende afdelingen.

De wijze van lesgeven bij de opleiding is speels. Er is naast de opleiding ook ruimte voor vrijzwemmen, spellen en andere recreatieve elementen. Ook worden door de afdeling opleidingen diverse nevenactiviteiten georganiseerd o.a. in de vorm van een kampeerweekend, St. Nicolaas, etc

Zwemmen is in principe een sport waarbij bijna elke spier getraind wordt, evenals de motoriek en waarbij zeer weinig blessures optreden. Een zwemmer kan er voor kiezen om na de opleiding in teamverband(waterpolo, synchroonzwemmen) verder te gaan of geeft er de voorkeur aan dat de prestaties individueel gemeten worden (wedstrijdzwemmen): het blijft een teamsport omdat je altijd samen bent met jongens en meisjes en van alle leeftijden.

ZwemABC Diploma's