KNZB pic waterpolo

Waterpolo

Als je gek bent op zwemmen, balsporten, snelheid en op het “teamgevoel” dan is waterpolo jouw sport. Waterpolo is zeker niet gemakkelijk, samen met je team ga je tot het uiterste.
Je ziet elementen terug van sporten als voetbal, handbal en rugby. Maar er is een groot verschil: het speelveld bestaat uit water. Waterpolo is spannend, strategisch en nooit saai.

Waterpolo wordt gespeeld met zeven spelers. De tijdsdruk is hoog. Als je team niet binnen 30 seconden een schot op het doel doet, krijgt de tegenstander de bal. Tactisch inzicht is noodzakelijk bij waterpolo. Goed kunnen zwemmen is een technisch vereiste. Even bijkomen is er niet bij, je bent constant in beweging.

Waterpolo lijkt een harde sport, met veel fysiek contact. Een harde sport levert vaak erg veel blessures op. Dankzij het water is het aantal blessures bij waterpolo echter relatief laag.

De Heerenveense Zwem-en Poloclub is een vereniging die vanaf het begin van haar bestaan met zowel heren als damesteams meespeelt in diverse competities met wisselende successen. Daarmee is het een van de oudste waterpoloverenigingen van het noorden van ons land.

Sedert enige jaren vormt HZ&PC met de zwemvereniging uit Joure, Avena een startgemeenschap. Dat betekent dat in wedstrijdverband de twee verenigingen als de Startgemeenschap HZ&PC en Avena (SGHA) in de competitie en op andere wedstrijden uitkomen.

Er wordt getraind door diverse teams in Heerenveen, Joure en Lemmer. De wedstrijden worden gespeeld in Sportstad Heerenveen en in de Stiennen Flier in Joure.
Onderdeel worden van de startgemeenschap wordt je automatisch als je lid wordt van een van beide verenigingen en kiest voor waterpolo.

Kosten: zie lidmaatschap

Voor meer informatie: www.sgha.nl

Waterpolo-1