Over HZ&PC

De Heerenveense Zwem-en Poloclub is dé all-round zwemsportvereniging voor Heerenveen en omgeving waar op alle niveaus en voor alle leeftijden (zowel prestatiegericht als recreatief) en in drie verschillende zwemporttakken zowel voor valide als invalide zwemmers de zwemport kan worden beoefend.
De vereniging is opgericht op 4 juni 1931 en inmiddels uitgegroeid tot de grootste zwemvereniging van Friesland en de tweede vereniging in grootte in de noordelijke drie provincies met ruim 500 leden. In 86 jaar is heel veel gebeurd. De roemruchte geschiedenis van de vereniging met vele ups en downs is te vinden op de geschiedenispagina.
HZ&PC heeft als thuisbasis het zwembad van Sportstad Heerenveen dat beschikt over een modern 25 meter-wedstrijdbad met acht banen voorzien van electronische tijdwaarneming. Voor synchroonzwemmen is het bad uitgerust met een standaard onderwater geluidinstallatie. Het zwembad beschikt over een vaste tribune met een capaciteit van rond de 500 toeschouwers. Voor waterpolo wordt als thuisbasis naast Sportstad ook het zwembad van Joure (De Stiennen Flier) gebruikt voor trainingen en wedstrijden.