Afgelopen zaterdag organiseerde HZ&PC samen met Sport Fryslân en KNZB Regio Noord, voor de derde keer het Noordelijk Kampioenschap Parazwemmen. Deze wedstrijd is georganiseerd om mindervaliden kennis te laten maken met het wedstrijdzwemmen. En vooral ook om te ontdekken dat er ondanks een beperking het zwemmen geen beperking hoeft te zijn! In het totaal deden er 19 zwemmers mee in de leeftijdscategorie van 10 tot 20 jaar uit de regio Noord Nederland.

Voordat de wedstrijd van start ging waren er nog diverse clinics waaraan de zwemmers konden deelnemen. Hier kregen ze uitleg over hoe te starten en hoe aan te tikken bij de finish en natuurlijk kregen ze volop tips over de schoolslag, rugcrawl en borstcrawl. Na de clinics konden de deelnemers genieten van een heerlijk verzorgde lunch en ging de wedstrijd echt van start. Eerst werd er nog voor gezwommen door onze HZ&PC parazwemmers Jesse en Fenne, wat een goed voorbeeld was voor de zwemmers hoe te starten en welke slag er gezwommen moest worden.

Na de 3 geoefende slagen werd er ook nog een estafette gezwommen en het aanwezige publiek moedigde de zwemmers goed aan. Hierna volgde de prijsuitreiking en na afloop ontvingen alle zwemmers nog een mooie oorkonde, een bidon die werd aangeboden door Sportstad Heerenveen en nog een mooi stickervel van Sport Frylân. Het was een zeer geslaagde dag, dankzij alle deelnemers, het publiek maar natuurlijk ook dankzij hulp van alle vrijwilligers en de parazwemmers van HZ&PC.

Het was een geslaagde maar vooral gezellige ochtend en volgend jaar zal de vierde editie van het Noordelijke Kampioenschap Parazwemmen zeker plaatsvinden!