Heerenveense Nachtmarathon 2016

sportstad 10 jr

logo HZPC

 

 

 

 

 

Wat is een zwemnachtmarathon?

De winnaars van de marathon van 2011, Triivia

De winnaars van de marathon van 2011, Triivia

De Heerenveense Zwemnachtmarathon is een recreatieve sportieve gebeurtenis, waarbij een ploeg van minimaal 6 en maximaal 8 zwemmers gedurende twaalf uren, gelegen tussen vrijdagavond 25 maart (Goede Vrijdag) 22:00 en zaterdagochtend 26 maart 10:00 uur zoveel mogelijk meters zwemmend proberen af te leggen. Iedereen kan meedoen aan deze bijzondere uitdaging. Voor een bedrijfsuitje een ultieme poging voor teambuilding op een sportieve manier; voor sporters die niet de zwemsport beoefenen een kans om een keer iets anders te doen dan bijvoorbeeld voetballen, volleyballen of schaatsen. En  voor iedereen die fit wil worden, zijn en blijven natuurlijk is een nachtje zwemmen en manier om af te zien, maar wel op een gezonde manier!n!

Elke zwemmer zwemt maximaal een half uur, daarna zwemt nummer 2 van de ploeg een half uur enzovoort. Als nummer 8 van de ploeg heeft gezwommen gaat nummer 1 weer zwemmen. Het speciale aan de marathon is natuurlijk dat het op een ongebruikelijk tijdstip gebeurd!

Voor een impressie van de vorige nachtmarathon (2006) ga naar het foto-album

Aan de marathon is een goed doel verbonden. Het goede doel van deze marathon is Stichting Hartekind.
Tijdens de nacht vinden nog een aantal andere activiteiten plaats, waar de deelnemers aan mee kunnen doen

De Heerenveens Nachtmarathon is een initiatief van Sportstad Heerenveen en HZ&PC in verband met het 10 jarig bestaan van Sportstad en het 85 jarig bestaan van HZ&PC.

hartekind

Stichting Hartekind
Boom klimmen, zandkastelen bouwen, voetballen in het park. Allemaal heel normaal. Maar helaas niet voor elk kind vanzelfsprekend. Kinderen met een aangeboren hartafwijking lopen voortdurend tegen dingen aan die hun vriendjes en vriendinnetjes gewoon mogen en kunnen. Maar zij niet. Stichting Hartekind zet zich in voor deze ‘Hartekinderen’ met als motto “Kind zijn, hart nodig!”

Ga voor meer informatie over de Stichting Hartekind naar de website www.hartekind.nl

Bepalingen en voorinschrijving Nachtmarathon 2016 (Verkorte versie van het reglement)

  1. Een ploeg mag bestaan uit maximaal acht deelnemers. Het minimum aantal deelnemers is zes zwemmers. Zwemmers hoeven niet lid te zijn van een zwemvereniging.
  2. Er is geen maximum of minimum verbonden aan het aantal jongens/mannen of meisjes/dames in een ploeg.
  3. Deelname aan de marathon is alleen toegestaan voor zwemmers die in het bezit zijn van minimaal een A-diploma of voldoende zwemvaardig zijn. Indien mocht blijken dat een zwemmer tijdens de nachtmarathon naar het oordeel van de organisatie niet voldoende zwemvaardig is heeft de organisatie het recht om de zwemmer te verwijderen als deelnemer aan de marathon.
  4. Deelname aan de marathon staat alleen open voor  zwemmers, die de leeftijd hebben bereikt van 12 jaar op  26 maart 2016.
  5. De nachtmarathon gaat door indien er zich minimaal 8 ploegen hebben ingeschreven
  6. Er kunnen maximaal 24  ploegen deelnemen aan de marathon. Wanneer het aantal van 8 bereikt tijdens de voorinschrijving zullen de ploegen die daarna inschrijven worden geplaatst op een reservelijst.
  7. Uiterlijk 15 maart 2016 besluit de organisatiecommissie of de marathon doorgang zal vinden, met inachtneming van hetgeen onder punt 4 genoemd. Alle op dat moment ingeschreven ploegen krijgen op 16 maart 2016 via het opgegeven e-mailadres daarover bericht.
  8. Bij doorgang van de marathon wordt een ploeg definitief geplaatst na het betalen van het inschrijfgeld.
  9. De hoogte van het inschrijfgeld bedraagt € 85,00 per ploeg, ongeacht het aantal deelnemers van de ploeg.

NB: het volledige reglement ontvangen de deelnemende ploegen nadat de nachtmarathon definitief doorgang al vinden.

Voor de inschrijving klik op inschrijfformulier