Afgelopen zaterdag werd de landelijke synchroonzwemmen techniekwedstrijd van de Age I gezwommen in Breda. Voor HZ&PC-Synchroteam kwamen vijf zwemsters in actie in een wedstrijd met 131 deelnemers. Het was voor de eerste keer dat deze zwemster deelname aan een landelijke wedstrijd.

De zwemsters hadden hard getraind voor deze wedstrijd en waren zenuwachtig. Ondanks hun zenuwen hebben ze een keurige prestatie geleverd: Mare Spagnoletti (47e), Jantien van der Heide (53e), Floortje van der Velde (74e), Iris de Boer (114e) en Alissa van Lingen (119e).
Het is een mooie landelijke meting voor de Synchro-Beat (NJK onder de 15) in Juni. Voor de synchro-beat hebben Mare, Floortje, Jantien, Iris en Madelief zich al geplaatst. Nu de trainsters weten hoe ze er landelijk voor staan, kunnen we ons nog beter richten op de Synchro-Beat en de zwemsters voorbereiden. In mei mogen de zwemsters zich nog een keer op een landelijke wedstrijd zwemmen in Heerenveen; dan zal er op muziek worden gezwommen.
Deze vijf kanjers (en twee trainers én een jurylid (niet op de foto) vertegenwoordigen niet alleen HZ&PC in Breda, maar ook heel Noord Nederland