Tijdens de Nederlandse Jeugdkampioenschappen synchroonzwemmen is Niesjen Ipema “virtueel” elfde geworden bij de soli. Niesjen plaatste zich net niet voor de finale, waar 12 zwemsters mogen zwemmen, maar mocht als 13e zwemster “voorzwemmen” om de jury “warm” te laten draaien. Haar puntentotaal bleek later meer te zijn dan de geplaatste zwemsters (nummer 11 en 12). Hierdoor is de solo van Niesjen dus uiteindelijk “virtueel” elfde geworden.  Het duet zwom keurig en strak en werd uiteindelijk dertiende.

’s Ochtends moesten Niesjen (17) en Clara (18) eerst de techiekwedstrijd zwemmen om  zich te plaatsen voor de finales.  De figuren die geloot waren waren pittig en de jury was zeer kritisch en streng.  Het was dus spannend of de dames door deze moeilijke voorronde waren gekomen, maar na een haf uurtje wachten kwam het verlossend woord: Zowel het duet als de solo waren geplaatst als dertiende.

????????????????????????????????????

Met deze klassering waren de dames veruit de besten uit regio Noord. Volgend seizoen zijn de dames te oud voor de NJK. Dan wacht de uitdaging om zich te plaatsen voor de NK Senioren, waar de lat weer iets hoger ligt.