Zaterdag 28 oktober was de tweede wedstrijd voor de zwemsters van het HZ&PC-Synchroteam. Ditmaal in Zwolle. De wedstrijd was direct succesvol voor alle zwemsters.

In de categorie Age I (meisjes van 10 tot 12 jaar) was de eerste prijs en dus het goud voor Alissa van Lingen. Haar teamgenootje Mare Spagnoletti won de bronzen medaille. Marije de Jager behaalde een prachtige 10e plek. Alle drie deze meiden waren vóór deze wedstrijd al geplaatst voor het NJK (onder 12 jaar) van volgend jaar juni. Veerle de Ridder zwom haar eerste wedstrijd in deze categorie en werd knap 25e.

Naast deze prestatie werden er ook limieten in de Age 2 voor het NJK onder de 15 jaar gezwommen. Voor dit NJK dat ook volgend jaar juni plaatsvindt hebben zich zaterdag geplaatst: Tessa Hoving (5e), Floortje van der Velde (15e), Rikst Schoo (24e) en Jantien van der Heide (31e). Madelief Volbeda (18e) en Iris Mandemaker (44e) behaalde hun eerste limiet voor het NJK. Om zich definitief te plaatsen hebben ze nog een tweede limiet nodig. Mandy van der Veen werd 55e en miste helaas net haar limiet maar zwom wel een persoonlijk record . Savoy Bottse zwom haar eerste wedstrijd in deze categorie en dit deed ze keurig, ze werd 70e.

In de categorie senioren kwamen zaterdag de zwemsters Niesjen Ipema en Clara Bosma in actie. Niesjen behaalde een knappe 7e plaats en Clara werd 30e. In Categorie 1 zwommen de jongste meisjes (jonger dan 10 jaar). Larissa Krist werd prachtig 9e en verbeterde zich met twee punten, Kyra Verhallen 12e en Melody Jankuloski verbeterde zich ook met twee punten van en werd 13e van in totaal 36e zwemsters. In Categorie 2 zwom Wendy Elferink naar de 19e plaats en Rena Westerdijk werd 28e.

Al met al een succesvolle wedstrijd in Zwolle voor zwemsters en trainsters. Het belooft een mooi synchroonzwemseizoen te worden!

Voor onze juryleden was het een lange dag, wij willen hun bedanken voor hun inzet en het beoordelen van de figuren.