Zaterdag 10 juni en zondag 11 juni vond in het ‘Pieter van den Hoogenband Zwemstadion’ in Eindhoven de Synchrobeat en plaats. De Synchrobeat is de NK voor synchroonzwemsters waarbij twee categorieën worden onderscheiden: Age 1 (onder de 12 jaar) en Age 2 (onder de 15 jaar).

In totaal namen 290 meisjes deel, 160 meisjes onder 15 jaar (Age 2) en 130 meisjes onder 12 jaar
Age 1). Op de eerste dag werden de techniekwedstrijden gehouden. De punten die hierbij gehaald worden tellen mee bij de muzieknummers – en dat kan het behoorlijk spannend maken, omdat bij de muzieknummers per categorie (solo, duet en groep) alleen de twaalf besten van de figurenwedstrijd mee mogen doen.

Voor HZ&PC mocht de Age 2 op zaterdag de spits afbijten met het technisch onderdeel. De meiden zwommen goed en behaalden mooie resultaten.
Tessa Hoving werd 61e, Ilse Kuiken 107e, Jantien van der Heide 139e, Rixt Schoo 141e en Madelief Volbeda 150e. Ondanks deze mooie resultaten jammer genoeg geen finaleplaatsen voor de zondag.

’s Middags was de Age 1 aan de beurt voor hun figurenwedstrijd en kwalificatie voor de finales. De meiden zwommen allemaal ontzettend sterk. De uitslag was als volgt: Alissa 16e, Mare 36e, Floortje 37e, Marije 61e en Savoy 102 Ze verrasten zichzelf en de trainsters door voor alle categorieën een finaleplaats te behalen. Enorme blijdschap onder de meiden en trainsters. Dit is een fantastische prestatie die bij HZ&PC nog nooit eerder is behaald!

Op zondag mocht Mare Spagnoletti als eerste in de finale van de categorie solo’s haar muzieknummer zwemmen. Ze zwom haar solo op de muziek van Frozen fabelachtig en dat werd door de enthousiaste jury beloond met een voor Mare persoonlijk record aan punten en een fantastische 11e plaats!

Vervolgens was de finale van de groep aan de beurt. Hieraan deden mee: Marije Jager, Savoy Bottse, Alissa van Lingen, Floortje van der Velde en Mare Spagnoletti. Op de muziek Baseballs zwommen de meiden alsof hun leven er van af hing. Prachtige stunts en spetterende figuren brachten de dames naar een buitengewone prestatie. Ze behaalden met dit muzieknummer een schitterende 6e plaats!

In de categorie duetten mochten Alissa van Lingen en Floortje van der Velde (met als reserve Mare Spagnoletti) hun zwemkunsten vertonen op de muziek Gypsy Rhapsody. En ze deden dit vol overtuiging. Een grandioos spektakel van deze meiden die het publiek wisten op te zwepen en van de jury prachtige punten kregen. Ook zij wisten een grandioze 6e plek te behalen!

Dit bijzonder geslaagde weekend kan natuurlijk niet plaatsvinden zonder de trainsters heel veel lof toe te zwaaien. Zij slaagden er toch maar weer in om met heel veel enthousiasme, deskundigheid, creativiteit en heel veel vrije tijd de zwemsters voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

   

Voor de gehele uitslag zie: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/synchroonzwemmen/kampioenschappen/synchro_beat/uitslagen/