Op zaterdag 4 februari werd de laatste techniek wedstrijd voor de Synchro-beat gezwommen in de vrolijkheid te Zwolle. Vanuit HZ&PC-Heerenveen deden er in totaal 26 zwemsters mee aan deze wedstrijd.

De 10 jarige Alissa van Lingen kwam uit in de Age I. Alissa die zal zeker is van een startbewijs op de Synchro-Beat in Juni, zwom een persoonlijke record van wel 2 punten. Daar bleef het niet bij, door deze hoge score mocht ze de zilveren medaille mee naar huis nemen.  Floortje zwom ook een persoonlijke recore van 2 punten en werd 7e, gevolgd door Mare die 8e werd. Marije behaalde een prachtige score en werd 63e gevolgd door Savoy 65e.

In categorie 1 zwommen veel zwemsters voor de eerste keer hun techniek wedstrijd en dit ging zeer goed. Veerle behaalde 15e plaats. Shane 23e, Kyra 25e en Larissa 31 zwommen de voor de eerste keer. Selma verbeterde zich met 3 punten en behaalde de 33e plaats. Voor Melody 36, Wendy 42 en Lieke 46e was ook de eerste keer dat ze mochten deelnemen aan deze wedstrijd en hebben ze prima gedaan.

Ook in categorie 2 waren er zwemsters die voor de eerste keer in actie mochten komen. Arwen 37e en Rena 39e mochten voor eerst zwemmen, dit deden ze prima ondanks de zenuwen. Lisanne 38e verbeterde zich met wel 2 punten. Anna-Lisa behaalde een top 20 plekje ze werd namelijk 13e een prachtige prestatie.

Bij de Age II verraste Ilse de trainster om een persoonlijk record te zwemmen van maar liefst 3 hele punten ze behaalde hiermee de 19e plaats. Daarnaast kwamen Rikst 30e, Jantien 33e, Madelief 44e en Iris 60e ook nog in actie in de Age II.

De senioren die vorige week nog het NK hadden gezwommen moest nu weer in actie komen om nieuwe limieten / plaatsingen te veroveren voor het NK in de 2018. Clara 24e verbeterde zich met 1 punt en Annemiek behaalde 23e plaats. Net onder het limiet van de duetten. Rianne 21e verraste zich zelf door 60 punten te zwemmen en haar eerste limiet te zwemmen voor NK duet limiet. Niesjen die vijfde werd behaalde niet alleen een groepslimiet maar ook een duet en solo limiet, hier verraste ze zich zelf mee maar ook de trainsters. Alle vier dames hebben nu 1 limiet voor de ploeg op zak.

Trainster kijken tevreden terug, het is namelijk mooi om te zien dat op alle niveau’s zwemsters zich ontwikkelen en vooruit gaan. We zijn tros op alle onze zwemsters die deze prachtige prestaties neer zetten.