Afgelopen dagen organiseerde KNZB de Para Swim Open in Eindhoven als alternatief WK. Hierdoor kon Liesette toch nog haar afstanden zwemmen waar ze het afgelopen jaar zo hard voor getraind heeft. Liesette mocht 5 keer aan de start verschijnen en alle keren wist ze een podiumplaats te bemachtigen.

Op de eerste dag stond de 50 meter vrije slag op het programma. In een tijd van 30.85 zat ze maar twee honderdste boven haar pr zwom en was haar gezwommen race goed voor het zilver. De 100 meter schoolslag ging niet zoals gepland, maar desondanks was de tijd van 1.27.29 goed genoeg om het brons in ontvangst te mogen nemen.

Tijdens de tweede dag stond alleen de 100 meter vrije slag op het programma. De afstand werd gezwommen in een tijd van 1.09.19 waardoor ze voor de tweede keer het brons in ontvangst mocht nemen.

Alleen het goud ontbrak nog, maar hier kwam verandering in tijdens de laatste dag van het toernooi. Met een tijd van 5.14.31 op de 400 meter vrije slag was ze te sterk voor de concurrentie en mocht ze het goud in ontvangst nemen.

De laatste afstand van het toernooi was de 200 meter wisselslag. Na een jaar volledig toegeleefd te hebben naar het WK, was dit ook de afstand om het seizoen af te sluiten. Deze afsluiting werd bekroont met een gouden medaille met een extra bijzonder randje. De tijd van 2.48.28 was naast het goud ook goed voor een nieuw Europees record!

Liesette, gefeliciteerd met de mooie prestaties tijdens het vervangende WK en het hele seizoen. Nu eerst genieten van de welverdiende vakantie.