Afgelopen weekend werden de Nederlandse Kampioenschappen synchroonzwemmen voor de Senioren en Masters gezwommen in Hoofddorp. Het HZ&PC-Synchroteam kwam uit in het onderdeel ploegen bij de senioren.

Rianne, Annemiek, Clara en Niesjen hadden zich geplaatst voor dit toernooi. Samen met trainster Ellen en Doucette zijn ze vrijdag vertrokken naar hun overnachting in Nieuw Vennep. Op zaterdag in de middag kwam de dames in het zwembad. Waar ze zich nog even konden voorbereiden op hun nummer. De verplichte kür stond namelijk op het programma, tijdens de verplichte kür worden er verschillende technische elementen uitgevoerd die verplicht zijn in het nummer. De dames zwommen strak en hoog en behaalde de 11e plaatst.

Op zondag waren de finales van de ploegen, hier mochten de zwemsters ook in actie komen. Nu mochten ze hun nieuwe vrije kür zwemmen voor de eerste keer. De zwemsters zwommen goed en perste alles er uit, ondanks dat konden ze helaas de andere ploegen niet voorbij zwemmen. Ze een prima prestatie geleverd en willen zich volgend NK verbeteren.