In het weekend van 18 en 19 mei vond in Sportstad Heerenveen de allereerste Fryslân Open plaats. Een internationale synchroonzwemwedstrijd voor Masters.Er deden 79 deelnemers mee uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Polen. De jongste deelneemster was 20, de oudste 72.

Na twee dagen zwemmen mochten Annemiek Ausma, Doucette Riemersma, Miranda Wuring en Tosca van Haren bij de teams in de categorie 35-49 de gouden medaille in ontvangt nemen.  HZ&PC Heerenveen deed ook mee in de categorie Solo 40-49. Daar was de strijd erg spannend, maar uiteindelijk mocht Thirza Hoekstra de gouden medaille mee naar huis nemen. Tosca van Haren behaalde helaas net geen medaille en werd 4de. Er werd ook nog een bronzen medaille in de wacht gesleept door het duet van Thirza Hoekstra en Natasja van der Leden dat zwemt voor de startgemeenschap DSZ-HZ&PC en uitkwam in de categorie 40-49.

HZ&PC mocht als organiserende vereniging veel complimenten in ontvangst nemen over de zo goed georganiseerde wedstrijd. We kunnen dus terugkijken op een fantastisch weekend!