Op zondag 18 december organiseerde HZ&PC-Heerenveen het synchroonzwemgala van regio Noord. Het gala is de afsluiting van het jaar waarbij elke vereniging een muziekstuk maakt en de regels worden genegeerd, alles mag bij het gala. Naast deze spetterde show wordt ook tijdens het gala de zogeheten Woldhuis Bokaal uitgereikt aan twee zwemsters van de gehele regio Noord. Deze bekers zijn verdeeld als aanmoedigingsprijs en als beste techniek zwemster van het afgelopen seizoen (2015-2016).

Dit jaar mocht HZ&PC-Heerenveen beide bekers mee naar huis nemen. De 13 jarige Tessa Hoving won de aanmoedigingsprijs vanwege haar groei het afgelopen seizoen en dat ze zich nog verder mag gaan ontwikkelingen in het synchroonzwemmen. De 18 jarige Niesjen Ipema won de beker van de beste techniekzwemster van 2016-2015. Het afgelopen seizoen is ze bij de techniek van zowel de junioren als senioren eerste geworden van alle techniek wedstrijden die gezwommen zijn. De Woldhuis bokaal zijn wisselbekers, volgend seizoen gaan ze weer naar andere talentvolle zwemsters in de regio. HZ&PC-Heerenveen feliciteert beide zwemsters met deze prestatie.

Naast het uitreiken van de Woldhuis bokaal zwom HZ&PC vier verschillende nummers. Ze mochten het gala openen op de klanken van de Lion King waarbij iedereen mooie maskers droeg en geschminkt was. De senioren mochten hun vrije kür tonen aan het publiek als oefening voor het NK eind Januari, deze zwommen ze sterk. De Age I ploeg mocht ook een deel van hun kür laten zien, deze zullen ze zwemmen op de Synchro-Beat (NK onder de 13) begin juni. Aan het einde kwam iedereen weer in actie als afsluiting, waarbij kaarsjes bleven drijven in het zwembad en spetterende opduwen werden gedaan. Het was een prachtige show die Heerenveen heeft neergezet net zoals alle andere verenigingen in het noorden.

Foto’s volgen nog.