Op zaterdag 3 december was het dan zover; de clubkampioenschappen! Alle zwemmers van de diverse facetten binnen HZ&PC waren hiervoor uitgenodigd; synchroonzwemmers, waterpoloërs en zwemmers uit de opleiding, wedstrijdzwemmers en de Masters. Er verschenen in totaal 95 zwemmers aan de start.

Het eerste onderdeel bestond uit de rugslag. Voor de jongste zwemmertjes bestond deze afstand uit 25 meter (de jongste deelnemertjes zijn 6 jaar oud), waar de ouderen de strijd aangingen over 50 meter. En er werd direct al strijd geleverd!
Het tweede onderdeel was de schoolslag. Alle zwemmers lieten zich van hun beste kant zien over een afstand van 50 meter.

In de pauze werden medailles van verdienste uitgereikt. Daan Zwertbroek, Danny Olde Agterhuis en Erwin Heinsius kregen allen een bronzen medaille (zij hebben allemaal minstens één top-10 notering in hun leeftijdscategorie op de KNZB lijst.). Liesette Bruinsma kreeg een gouden medaille , onder andere voor haar wereldrecord op de 100 schoolslag.20161203_181245_001

Na de pauze kwam de lastigste slag aan bod; de vlinderslag. Voor de jongste zwemmers was de afstand van 25 meter meer dan voldoende. Wat hebben ze hun best gedaan!!
De ouderen vochten hun race wederom uit op de 50 meter. Dat dit niet voor iedereen de meest favoriete slag was, was wel te horen bij het verlaten van het bad.
De laatste slag voor het Clubkampioenschap was de vrije slag. Hier werd nog even alles op alles gezet om met een medaille naar huis te kunnen gaan. Dat de vrije slag niet standaard de borstcrawl hoeft te zijn, lieten een paar zwemmers zien. Bij hen ging de rugslag of de schoolslag sneller dan de borstcrawl!

De jaarlijkse afsluiting was de familie-estafette. Papa’s, mama’s, broertjes en zusjes; hele families lagen in het bad. Helaas werden er een paar families buiten de uitslag geplaatst, omdat er illegale schoonzusjes in werden gezet, maar daar was de pret zeker niet minder om! De familie Van Wier heeft de estafette gewonnen, maar werd op de hielen gezeten door de familie Wiersma en de familie Heinsius!
20161203_202232

En na een intensieve telling in het wedstrijdsecretariaat konden de prijzen worden uitgereikt. In iedere categorie werden de zwemmers naar voren geroepen en werden de bronzen, zilveren en de gouden medaille uitgedeeld. En er werden heel wat medailles uitgereikt! Wat een toppers hebben we binnen de zwemclub!!

Daarnaast waren er nog bekers voor de algemene clubkampioenen.
Uitslag dames: Lisanne Hassing (1e), Femke Wiersma (2e) en Lianne van Wier (3e)
20161203_202357Uitslag heren: Denny Olde Agterhuis (1e), Dennis Bos (2e) en Daan Zwertbroek (3e).
20161203_202506
Allemaal heel erg gefeliciteerd!