Op 30 december stond de laatste zwemactiviteit van 2019 voor de zwemmers van HZ&PC klaar.

De activiteiten commissie had het zwembad aangekleed voor een 3 tal activiteiten waaraan de zwemmers mee konden doen.

Allereerst werd er een 50×50 iedere 50 seconden gezwommen en een 40×50 iedere 1 minuut. Dit werd door alle zwemmers volbracht zodat hun honger gestild kon worden door de heerlijke oliebollen, welke klaar stonden.

Na een hapje en een drankje, stond de volgende activiteit klaar. De Gouden Oliebol van het jaar. De beste koks van de Heerenveense Zwemclub hadden vooraf hun kookkunsten thuis klaargemaakt, om aan een vakjury hun oliebol te presenteren. De jury bestaande uit de twee oudste zwemmers, Casper en Marten, mochten samen met de drie jongste zwemmers Gijs, Jelte en Lucas de cijfers verdelen. De een luchtig, de andere vol krenten en appel, van klein tot grote oliebol, ze kwamen allemaal langs. Na lang beraad was er een top 3. Op de derde plaats Anne de Jong, op de tweede plaats titelverdediger Laura van Etten en op de eerste plaats Hannelore Buze.

Volgegeten kwam het laatste spektakel. Het beste Bommetje van 2020. Van een creatieve 4 dames sprong tot een kapot gesprongen zwembroek, iedereen probeerde zo hoog, zo mooi of zo creatief een bommetje in het bad te maken. Na de halve finale, werden de prijzen in de finale verdeeld. Met een zeer zitvlak en 2 rode billen was daar op een derde plek Remco Dijkstra. De 4 dames Maud Dokter, Charley Zethoven, Mirthe van Mook en Hedwig Bolt moest het nipt afleggen tegen de uiteindelijke winnaars Jelte Ruitenberg en Gijs Koehoorn. Voor alle finalisten waren er prijzen om zo knallend het jaar uit te gaan.

Als afsluiter werd er nog vrijgezwommen, met een luchtkussen en muziek.