Afgelopen weekend was een bijzonder weekend. De Provinciale Winterkampioenschappen zwemmen stonden gepland. Voor de provincie Friesland was HZ&PC Heerenveen de organisator. Het kampioenschap zou worden georganiseerd op de zaterdag en de zondag. Helaas ontvingen de verenigingen vrijdagavond het bericht van de KNZB Noord dat ivm code oranje de wedstrijd van zaterdag niet plaats kon vinden.

Gelukkig konden de zwemmers zondag om 9.30 uur bij het horen van het startschot alsnog het water in duiken. Ondanks de hectiek van de zaterdag, is het een zeer succesvol kampioenschap geworden. De organisatie verliep vlekkeloos en er werd goed gepresteerd. De HZ&PC’ers sleepten met elkaar 7 gouden, 13 zilveren en 16 bronzen medailles binnen op de individuele nummers. Ook presteerden de HZ&PC estafette teams goed. In totaal haalden de estafette teams 4 zilveren en 3 bronzen medailles.

Voor velen was dit kampioenschap een voorbereiding op de Regionale Kampioenschappen die komend weekend staan gepland te Burgum. Waarna een groep van circa 10 HZ&PC zwemmers van 26-29 januari as te vinden is in het Pieter van den Hoogeband zwembad te Eindhoven voor de Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschappen.