Wedstrijdzwemmen

Masterszwemmen

Leren zwemmen

Synchroonzwemmen

Open water zwemmen

Waterpolo

Kleurrijk vrouwenzwemmen

Startweekend 2018. Zon, zee en strand

De scholen zijn weer begonnen. De eerste trainingen zitten er weer op. Het vakantiezweet moet er weer uit, maar om alles een echte start te geven hebben we sinds vorig jaar het startweekend bij HZ&PC.

Na de frisse start van vorig jaar, is de gekozen locatie dit jaar Lemmer. Op zaterdag ochtend verzamelden maar liefst 36 zwemmers bij Sportstad, om de rit te maken naar de camping. Daar stonden de grote leger tenten weer gereed en werden na een kopje thee/koffie/limonade de luchtbedden opgepompt. De eersten wisten hierna het strand al te vinden wat op 50m lopen lag. Na de ochtend zich aldaar te hebben vermaakt, ging na de lunch de optocht onder begeleiding van Rick richting het dichtbij gelegen zwembad onder de Beachclub bij het strand te Lemmer. Een heerlijk verwarmd binnenbad met 4 banen, een glijbaan en een wildwaterbaan. Na een leuke ganzenbord spel, waarbij na iedere keer dobbelen een zwemopdracht moest worden uitgevoerd, werd er nog even vrij gezwommen en geracet van glijbaan. Na de zwemactiviteit werden we verwelkomd met wat drinken en wat lekkers door Corrie, Bertina en Ester. Hierna was het op naar het strand, waar onder de meegenomen boxen werd gedanst en er werd geoefend met touwtrekken voor de eindactiviteit voor de zondag.

Hierna was t weer op naar de camping waar de dames en de inmiddels gearriveerde Casper samen met Richard de BBQ hadden aangestoken. Na deze heerlijke BBQ was het op naar de bedden. De laatste jeugd werd nog van de speelplaatsen gehaald, waarna in de tent men de vakantieverhalen en de dag nog even werden besproken tot laat in de avond.

De zondag was t daardoor redelijk vroeg, maar na een ontbijt was het weer wakker worden met Manuela en Jacqueline in het heerlijk warme binnenbad. Hierbij was het een estafette vorm met gebruik van de glijbaan, wildwaterbaan, peuterbad een leuk vermaak.

Op naar de tenten, waar de bedjes en de spullen weer gepakt werden. Toen was het op naar het strand waar het frisse IJsselmeer de zwemmers toelachte en de zwemmers rende gezamenlijk voor een frisse duik. Na deze spontane actie stonden de knakworsten en soep klaar. Hierna druppelden de eerste ouders al binnen, welke onder het genot een bakje en wat te snoepen werden verwelkomt. Afsluitend was het richting de eindactiviteit op het strand. Touwtrekken, tussen de jeugd, tussen jeugd en ouders en afsluitend tussen de vaders en moeders. We konden zien waar het fanatisme vandaan komt bij de kids. Met het zand tussen de tenen en de tassen weer gepakt, was het moe maar voldaan op naar huis.

Nogmaals bijzonder bedankt aan de activiteiten commissie Casper, Corrie, Bertina, Richard en Ester voor de goede zorgen.

2018-09-15T19:01:52+00:0015 september, 2018|Wedstrijdzwemmen|