Zaterdag 8 april was de laatste techniekwedstrijd voor de synchro-beat (NJK onder de 15 jaar). Madelief Volbeda die nog 1 limiet nodig had heeft alles op alles gezet om het te kunnen bemachtigen. Tijdens de figuren zwom ze sterk en verraste de trainsters en zichzelf toen de uitslag bekend was. Ze heeft een persoonlijk record gezwommen van wel 3 punten en behaalde dik haar limiet, ze behaalde 50,33 punten en werd 24e. Madelief is de tiende zwemsters die HZ&PC gaat vertegenwoordigen in Eindhoven tijdens de synchrobeat. .

Niesjen had als doel om een solo limiet te behalen voor het NK in 2018. Haar eerste limiet had ze al behaald in februari. Ze voelde zich aan begin van de wedstrijd niet erg fit maar zette door, helaas behaalde ze niet haar limiet maar werd wel derde met 61,1 punten. In de Age II kwamen ook nog Rikst en Ilse in actie, beide zwemsters hebben zich al geplaatst voor de synchro-beat. Rikst werd 39e en Ilse 31e. In de Age I zwom Alissa sterk en behaalde 5e plaats, gevolgd door Mare die 16e werd en Floortje werd 21e. Marije die last van haar knie had deed het super goed en werd 28e en Savoy 30e. Alle vijf meiden hebben zich ook al geplaatst voor de synchrobeat.

De trainsters kijken tevreden terug. De wedstrijd was een mooi moment om de krachtsverschillen te meten in een andere (en sterkere) regio. De meiden zijn goed op weg en kunnen nu echt de punten op ï zetten voor de synchro-beat. We hebben nog ongeveer twee maanden te gaan. Met de aanvulling van Madelief zitten we nu op 10 zwemsters, vijf in de Age I en vijf in de Age II en dat is een record aantal zwemsters.