Zaterdag en zondag 26 en 27 januari organiseert HZ&PC-Heerenveen in samenwerking met de KNZB de Nederlandse kampioenschappen Synchroonzwemmen 2019. Het kampioenschap bestaat feitelijk uit twee kampioenschappen: het kampioenschap voor senioren (16+) en die voor de Masters (25+). Bij de masters is de oudste deelnemer 60 jaar (!).

HZ&PC komt voor het eerst tijdens een wedstrijd uit in de masterscategorie. Daarmee is er een nieuwe mogelijkheid bij HZ&PC ontstaan om op hogere leeftijd deze mooie sport te beoefenen.

HZ&PC is vertegenwoordigd door 5 zwemsters die twee solo’s zwemmen, en uitkomen in één groep. De solisten op het kampioenschap zijn Thirza Hoekstra en Tosca van Haren. De groep bestaat uit Tosca van Haren, Annemiek Ausma, Doucette Riemersma en Miranda Wuring. Daarnaast vormt Thirza nog een duet met een zwemster van de zwemvereniging uit Den Haag, DSZ, Natasja van der Leden. Voor deze gelegenheid zijn HZ&PC en DSZ een startgemeenschap aangegaan, de SG DSZ-HZ&PC.  Alle zwemsters zwemmen zowel op zaterdag als op zondag.

Wij wensen alle zwemsters, en in het bijzonder “onze” zwemsters heel veel succes op dit kampioenschap.

Het programma en startvolgorde is de vinden op de site van de KNZB evenals het bestellen van toegangstickets (tot vrijdagmiddag). (www.knzb.nl)

Ook kunnen toegangskaarten worden verkregen aan de kassa bij het zwembad.