De prijswinnaar en hun trainster/coach: Thirza Hoekstra, Tosca van Haren, Annemiek Ausma, Miranda Wuring, Doucette Riemersma en trainster/coach Ellen Waterlander.  Op de foto ontbreekt trainster/coach Maaike Koopsma

Prijsuitreiking groepen

Afgelopen weekend organiseerde HZ&PC in samenwerking met de KNZB de Nederlandse kampioenschappen synchroonzwemmen 2109 in Sportstad Heerenveen. Organisatorisch was dit kampioenschap voor HZ&PC een succes, maar ook op sportief vlak was het een succesvol kampioenschap. Voor het eerste deden in de groep masters zwemsters mee van HZ&PC. En deze vijf dames debuteerde direct met goud, zilver én brons.

Op de eerste dag werden de technische uitvoeringen gezwommen, op de tweede dag (zondag) volgden de vrije uitvoeringen. Thirza Hoekstra en Tosca van Haren kwamen uit als solisten in dezelfde leeftijdsgroep (40-49 jaar). Tosca had zo’n 30 jaar geleden haar laatste synchroonzwemwedstrijd gezwommen en stond wel een beetje stijf van de zenuwen . Haar doel was: niet laatste worden. Na de technische uitvoeringen was dat doel in ieder geval bereikt. Met een puntentotaal van 55.800 bezette Tosca een stevige vierde plaats met uitzicht op het brons. Thirza pakte na de technisch uitvoering een tweede plaats. Als er niets geks zou gebeuren tijdens de vrije uitvoering op zondag zou zij vrijwel zeker in de prijzen vallen. En dat gebeurde ook. Thirza bleef tweede en pakte dus het zilver met een puntentotaal van 115.7867. Tosca zwom een subliem vrije kür en dat werd door de jury dan ook beloond. Met 56.7000 punten voor de vrije uitvoering steeg Tosca in het klassement naar de derde plaats en dus werd de kleur van de medaille brons.

Nederlands kampioen in de leeftijdsgroep 35-49 jaar werd HZ&PC. Deze groep bestaande uit Annemiek Ausma, Doucette Riemersma, Tosca van Haren en de jarige Miranda Wuring zwommen een sterke kür en pakte het goud.

Tenslotte was er nog een “gedeeld” succes voor HZ&PC bij de duetten. Natasja Van Der Leden van zwemvereniging DSZ uit Den Haag en Thirza Hoekstra van HZ&PC zwommen namens de Startgemeenschap DSZ-HZ&PC naar een tweede plaats bij de duetten in de leeftijdsgroep 40-49 jaar.

De volledige uitslagen van de kampioenschappen zijn te vinden op de site van de KNZB: