Op zaterdag 23 november kwamen de jongste zwemmers van het synchroonzwemmen in actie voor de zogeheten aanloopdiploma’s. Voor het diploma moeten de zwemsters verschillende onderdelen laten zien, deze onderdelen bestaan uit; een stukje zwemmen, stuwingen, figuren, eggbeaten [soort watertrappelen] en muziek zwemmen.

Evie Posthumus en Kim Doodhagen zwemmen nog niet zolang bij het synchroonzwemmen maar mocht al mee doen voor het diploma, ze deden dit zeer goed en behaalde hun basisdiploma. Ashley Dillema, Emily Jankuloski, Kyara Domingos Fidalgo behaalde hun zeilboot diploma, Valetina Molina deed het zeer goed, alleen bij eggbeaten kwam ze net de kort waardoor ze het diploma niet behaalde. Janneke Veenstra en Mirthe van der Heide kwamen in actie bij het balletbeen diploma en mochten dit diploma mee naar huis nemen.

De trainers zijn over het algemeen tevreden over de behaalde resultaten. Voor de komende periode ligt de focus op het gala die in december in Groningen word gezwommen. In het nieuwe jaar zal er met de nieuwe diploma’s gestart worden.