Afgelopen zondag 2 juni kwamen de synchroonzwemsters van HZ&PC-Heerenveen in actie bij de regionale kampioenschappen te Drachten. Op de warmste dag van het jaar hebben de zwemsters fantastisch gepresteerd! Het synchroteam heeft bijzonder veel eremetaal mee terug mogen nemen naar Heerenveen.

De eerste helft van de middag was het de beurt aan de jongste zwemmers, de zogeheten aanloopdiploma’s. Emily Jankuloski werd 1ste met haar solo in categorie A met wel 5 punten verschil met de nummer twee. Jessica van der Berg werd 6e met haar solo in categorie B. Charlotte van Gorkum en Mirthe Jonker werden 1ste met hun duet in categorie B. En de jongste zwemsters in categorie C Mireille Krist en Quirine de Ridder werden knap 1ste met hun duet. Daarna mochten er nog 2 groepen zwemmen in categorie A/B. Deze twee ploegen moesten het tegen elkaar opnemen en namen het goud en zilver mee naar huis. Het team wat het goud vervorderde bestond uit; Ashley Dillema, Emily Jankuloski, Kyara Domingos Fidalgo, Noëlla Leonora, Phebe Koot, Shayra Krasnici en Valentina Molina. De ploeg die het zilver mee naar huis mochten nemen bestond uit: Charlotte van Gorkum, Janneke Veenstra, Rosanne Oenema, Mirthe van der Heide en Mirthe Jonker met reserve zwemsters Jessica van der Berg.

De tweede helft van de middag was het de beurt aan onze wedstrijdcategorie, Age I tot en met Masters. Als eerste stonden de solo’s weer op het programma. In de Age I werd Veerle de Ridder 1ste  en in de Age II werd Marije Jager 2de . Bij de Masters werd eerste plaats verdeeld tussen Tosca van Haren en Thirza Hoekstra, dit door een exact gelijk puntenaantal op zowel technische als artistieke waarde. Na de solo’s kwamen de duetten aan de start. Voor de Age I deden Melody Jankuloski en Larissa Krist mee en ze werden knap 2de . In de Age II deden er wel 3 duetten, helaas moest er daardoor 1 duet buiten mededinging mee zwemmen, dit i.v.m. het reglement van regio noord. Ondanks dat zwommen Mare Spagnoletti en Alissa van Lingen een zeer goede kür en behaalde ze een score van 60,5 punten dit was de hoogste score binnen de Age II en gelijk het enige junioren duet. Floortje van der Velde en Madelief Volbeda die wel mee zwommen voor de prijzen behaalde 1ste plaats omdat hun technische waarde een hogere score had. Het duet van Iris Mandemaker en Mandy van der Veen werd 3de . Als afsluiting van de dag kwamen de ploegen aanbod. Er kwamen weer vele mooie opduwen voorbij. En ook hier deed het Synchroteam goede zaken. De Age I en Age II strijden hier tegen elkaar, de Age I die bestond uit Rena Westerdijk, Wendy Elferink, Melody Jankuloski, Larissa Krist en Veerle de Ridder behaalde een 5e plaats. Het Age II team die bestond uit; Madelief Volbeda, Floortje van der Velde, Iris Mandemaker, Mandy van der Veen, Alissa van Lingen, Mare Spagnoletti, Marije de Jager en reseve zwemster Savoy Bottse behaalde de 1e plaats. Ook de masterploeg die bestond uit Doucette Riemersma, Miranda Wuring, Annemiek Ausma, Tosca van Haren ging met een 1ste plaats naar huis.

Tot slot is de Wolthuis bokaal nog uitgereikt aan Veerle de Ridder voor de grote vooruitgang in haar techniek het afgelopen jaar.

Trainers kijken dan ook tevreden terug naar deze wedstrijd die een goud randje heeft. Van de  15 küren die zijn gezwommen zijn, zijn er 10 gouden,  2 zilveren en 1 bronzen medailles mee naar Heerenveen genomen. Een prachtig resultaat en een mooie oefening voor de Synchro-Beat [NJK onder de 15] die 15 en 16 juni in Amsterdam plaats zal vinden.