Op vrijdag 14 juni zijn we met een deel van de Age 1 en 2 vertrokken naar de gehuurde huisjes in Uitdam. Op zaterdag begon namelijk in Amsterdam de jaarlijkse Synchrobeat (NJK onder de 15). De zenuwen en gezonde wedstrijdspanning waren bij de zwemsters behoorlijk aanwezig, maar toch was het erg gezellig.

Zaterdagochtend vroeg begon de Synchrobeat met de techniekwedstrijd voor de Age 2. Hieraan deden zo’n 140 meisjes mee. Alle Age 2 meiden hebben ontzettend goed hun best gedaan en daar waren de resultaten dan ook naar: Alissa was 12e met ruim 60 punten, Madelief werd 32e met 56 punten, Mare werd 44e met 55 punten, Floortje werd 69e met 53 punten, Marije werd 73e 52 punten, Iris werd 89e en Mandy werd 91e beide met 51 punten. Voor de groep betekende deze fantastische uitslag dat zij de volgende dag in de finale mochten zwemmen! En daarnaast mochten Alissa en Mare op zondag hun prachtige duet in de finale zwemmen.Nu is het de beurt voor de techniekwedstrijd van de Age 1. Veerle deed hier aan mee en behaalde heel knap een 19e plek met 54 punten. Zij mag op zondag in de finale haar sierlijke solo voor het publiek zwemmen!

Op zondag staan Veerle, Alissa en Mare al weer vroeg in het zwembad. De andere meiden zijn ook ’s ochtends al mee om ze aan te moedigen. De solo’s van de Age 1 zijn als eerste aan de beurt. Veerle zwemt haar solo subliem. Ze krijgt een mooie score en eindigt op een prachtige 10e plek. Dan zijn de duetten van de Age 2 aan de beurt. Alissa en Mare zwemmen hun snelle duet voortreffelijk en worden ook 10e.

Aan het eind van de zondag staat als laatste de ploegen van de Age 2 op het programma. Met gespannen gezichten lopen de meiden naar de startpositie en als de muziek start gaan ze los. De stunt in het begin gaat ontzettend goed en hoog. Ze zwemmen alle 7 vol overtuiging en enthousiasme. Uiteindelijk wordt de uitvoering goed gewaardeerd door de jury en eindigt de ploeg op een fantastische 8e plek.

Trainsters en begeleiding, bedankt voor jullie inzet, enthousiasme en aanwezigheid. Zonder jullie was het niet zo’n succesvol en gezellig weekend geweest. Ook dank aan de aanwezige ouders en overige supporters. Jullie applaus en aanmoedigende geschreeuw heeft geholpen!