Het afgelopen weekend stond in het teken van de regionale uitvoeringswedstrijden van het synchroonzwemmen in regio Noord. Alle synchroonzwemsters hebben voor deze wedstrijd hard getraind en konden nu hun kunsten laten zien aan de jury en het publiek. De wedstrijd was verdeeld over Groningen en Heerenveen. In Groningen kwamen de jongste zwemsters in actie en in Heerenveen de oudere zwemsters.

Op zaterdag mocht de 7-jarige Eline als eerste van HZ&PC-Heereveen in actie komen. Dat deed ze keurig en ze behaalde de tweede plaats. In de spagaathouding mochten Veerle en Lisanne het tegen elkaar op nemen. Beide meiden waren best gespannen maar ondanks dat sleepte ze beide een prijs naar binnen. Veerle behaalde de eerste plaats omdat haar solo technisch hoger scoorde dat de nummer 2 en Lisanne werd derde.

 

Na een korte pauze was het de buurt aan de duetten. In de zeilboot categorie mochten Mirielle en Quirine in actie komen op de klanken van meisjes dag. Ze zwommen prachtig en werden 1e. In balletbeen kwamen Melody en Larissa in actie, beide dames deden het uitstekend en het leverde hun de 5e plaats op. Rena en Shana zwommen in de barracuda categorie en prachtig duet en werden beloond met de 1e plaats.

Als laatste kwamen de ploegen in actie, het moeilijkste maar ook leukste onderdeel van het synchroonzwemmen. Samen zwemmen met je ploeg genoten is gewoon leuk maar het is best moeilijk om alles gelijk te doen. De groep van; Melody, Marit, Larissa, Kyra en Lieke zwommen strak en behaalde de 5e plaats. De jongste ploeg (5-6 jarige) van HZ&PC, bestond uit: Mirthe, Cheyenne, Mirielle, Quirine en Eline, stalen de show maar konden niet op tegen het geweld van de oudere zwemsters, ze werden 6e. Een categorie hoger kwam de derde ploeg van HZ&PC uit, deze werd gezwommen door; Rena, Wendy, Shana, Veerle, Lisanne en Arwen. Ze zwommen strak en de opduw knalde, ze behaalde de 2e prijs.

De ploeg van zaterdag en trainsters

De prijs winnaars

Op zondag kwam Age I t/m senioren in actie in Heerenveen. Naast de uitvoeringswedstrijd werden ook de medailles uitgereikt van beste techniekzwemmer van het afgelopen seizoen. In de Age I kleurde het podium rood; 1e Alissa, 2e Mare en 3e Floortje. In de Age II behaalde Tessa de tweede plaatst en bij de senioren ging Niesjen met het goud er van door. Een super prestatie.

In de Age I kwam Mare met haar solo in actie en liet haar concurrentie met een punt achter zich, ze behaalde de eerste plaats. Het duet in de Age I, gezwommen door Floortje, Alissa en reserve Mare, zwom super strak, hoog en had prachtige opduwen. Ze behaalden met een punten verschil van 2,5 punt de eerste plaatst. Daarnaast hebben ze hoger gezwommen dan alle Age II duetten, een prachtige prestatie van de dames. De Ploeg die gezwommen werd door Marije, Alissa, Floortje, Mare en Savoy zwom strak, hoog en behaalde de 5e plaatst.

Rikst, Tessa en Renske (DZ&PC)

In de Age II zwommen Rikst en Tessa een solo. Beide zwemsters zwommen zich zelf naar het podium, Rikst behaalde de derde plaats, maar het scheelde maar 300ste punt met de nummer 2. Tessa zwom op de klanken van Run een prachtige solo en werd eerste met een verschil van 4 punten op de nummer 2. Het duet werd gezwommen door Iris en Mandy en ze behaalde een zilver medaille, een prachtige prestatie voor beide dames die net een half jaar in de Age II zwemmen. De combi ploeg die gezwommen werd door Iris, Esperanza, Mandy, Iris, Anna-Lisae en Madelief behaalde de derde plaatst, een prachtige prestatie en boven verwachting. De Age II ploeg die gezwommen werd door Ilse, Jantien, Rikst en Tessa behaalde de eerste plaats.

Bij de senioren zwom Niesjen een prachtige solo op de klanken van Narnia en behaalde een punten totaal van 65,8. Ze liet de nummer twee ver achter zich met een verschil van 7 punten. Bij duetten kwamen Annemiek en Rianne in actie op de klanken van Lights, ze zwommen strak en leverde hun de 5e plaatst op. Bij het Niesjen en Clara ging het helaas mis, de neusklem van Niesjen was er af gegaan waardoor ze de eerste baan niet optimaal kon zwemmen, beide dames konden zich herstellen maar  het was helaas niet voldoende, ze werde 4e. De ploeg gezwommen door Doucette, Miranda, Rianne, Annemiek, Clara en Niesjen zwommen keurig en mochten naar huis met het brons.

Als laatste kwamen de masters Doucette en Miranda in actie als voorbereiding op 1 juli bij de Swol Open, het was een mooi test moment. Doucette en Miranda zijn dan de eerste Synchroonzwem masters van HP&PC. Volgende week zal de Age I in actie komen bij de Inter- regiowedstrijd  in Lelystad, dit zal de tweede voorbereiding zijn op de synchro-beat begin juni.

Ploeg van zondag