Zaterdag 16 maart was alweer de tweede sessie voor het diplomazwemmen van de categorieën Basishouding en Zeilboot. HZ&PC deed in beide categorieën mee.

In de Basishouding zwommen Ashley Dillema, Kyara Domingos Fidalgo en Shayra Krasnici. Zij zwemmen nog maar een paar maanden bij de club en voor hun was dit allemaal nieuw en natuurlijk erg spannend. Ze hebben alle drie erg goed gezwommen en laten zien wat ze in zo’n korte tijd hebben geleerd. Dit werd voor alle drie beloond met het behalen van het basishoudingsdiploma.

In de categorie Zeilboot zwommen Charlotte van Gorkum, Jessica van der Berg, Mirthe Jonker en Rosanne Oenema. Ook bij deze meiden was de spanning duidelijk aanwezig, maar hadden ze er wel erg veel zin in. Ze hebben allemaal goed hun best gedaan en dat resulteerde in een Zeilbootdiploma voor Charlotte, Mirthe en Rosanne.

De trainsters kijken terug op een goede en, ook erg belangrijk, gezellige diplomasessie, met daarbij ook de vele ouders en broer(tjes) en zus)jes) op de tribune die kwamen kijken. Verder deden er drie moeders van HZ&PC, Annelies de Ridder, Nellie Kooistra en Wendy Lampers, hun eerste deel van het juryexamen bij deze diplomasessie. Ook zij hebben erg goed hun best gedaan en zullen de volgende diplomasessie het tweede examen gaan doen, dus de uitslag laat nog even op zich wachten. We wensen ze alvast veel succes!

We gaan met de volledige Categorie 1-groep nu de focus leggen op het gala van volgende week en daarna de uitvoeringen in Juni in Drachten.