Zaterdag 1 juli mochten de zwemsters van HZ&PC-Synchroteam  in eigen bad in actie komen om hun diploma te behalen van de zogeheten aanloopdiploma’s. Sommige meiden waren het afgelopen seizoen een niveau omhoog gegaan, waardoor ze nog een diploma miste of een certificaat van het diploma. Tijdens deze sessie konden de zwemsters hun diploma behalen en hun certificaten.

In het basisdiploma zwom Mirthe haar eerste diplomasessie en ze behaalde het eerste onderdeel van dit diploma. Veerle, Shana Eline, Lieke behaalde het gehele diploma. Voor het zeilboot-diploma kwam Lieke weer in actie en behaalde ze ook dit diploma. Bij Esperanza ontbrak nog het onderdeel muziek zwemmen en hier slaagde met vlag en wimpel voor. Lisanne miste het eerste onderdeel van dit diploma, ze liet haar sterke technische kant zien en behaalde hierdoor haar diploma. Cheyenne, Mirielle en Quirine mochten direct voor alle drie onderdelen in actie komen en dit resulteerde in een diploma.

In het balletbeen diploma moesten Arwen, Veerle, Shana en Wendy het tweede onderdeel nog behalen. Het lastig van dit onderdeel zijn de spagaten, deze moeten plat. De dames hebben hier hard voor geoefend en dat was direct zichtbaar, alle drie behaalde dit onderdeel waardoor ze hun diploma hebben behaald. Kyra mocht direct voor alle drie onderdelen en dit deed ze sterk, ze behaalde alle onderdelen en mocht naar huis met een diploma. Esperanza en Iris M miste alle beide het onderdeel muziekzwemmen, beide dames zwommen keurig op de maat van de muziek en werden beloond met een diploma.

In de barracuda moesten veel zwemsters het onderdeel muziek nog behalen; Mare, Mandy, Savoy, Iris B, Floortje, Ilse, Jantien en Madelief behaalde hun laatste certificaat waardoor ze het barracuda diploma behaalde. Esperanza, Iris M en Anna-Lisa deden alleen het onderdeel muziek zwemmen en behaalde het derde certificaat. Zij zullen volgend seizoen de andere twee onderdelen proberen te behalen.

We feliciteren alle meiden met alle diploma’s.