Afgelopen weekend werden de uitvoeringswedstrijden van regio Noord op het programma. Zaterdag zwommen de aanloopdiplomagroepen in Beilen, zondag waren de wedstrijdgroepen aan de beurt. Op beide dagen werd er prima gezwommen en werden veel prijzen naar Heerenveen gebracht.

Beilen, zaterdag 4 juni

Op zaterdag behaalde Kyra, Mandy en Marije goud op hun solo en ook Anna-Lisa ging naar huis met zilver met haar solo. Marit en Larissa zwommen zich naar een zilveren plek en Esperanza en Savoy naar pakten het goud met hun duet. . De tweede ploeg in de cat. basis-zeilboot-balletbeen zwommen zich naar de eerste plaatst en de eerste ploeg die uit beginnende synchroonzwemmers bestond zwom zich keurig naar en vijfde plaats. . De barracuda -spagaat groep behaalde nog een bronzen medaille.

Drachten, zondag 5 juli

Voordat de wedstrijd begon werden alle NK-gangers uit regio Noord in de schijnwerpers gezet. In zijn 14 zwemsters van HZ&PC geplaatst voor een NK, een NJK of een Synchrobeat. En ook daarmee scoorde HZ&PC het meest van alle noordelijke synchroonzwemverenigingen.

Ook werden de techniekprijzen van het afgelopen seizoen uitgereikt. De medailleverdeling van dit seizoen sprak boekdelen: HZ&PC is heer een meester bij de techniekwedstrijden. In alle leeftijdsgroepen, behalve die van Age II, waren twee podiumplaatsen weggelegd voor een HZ&PC-er.

Techniekprijs Age I: Mare Spagnoletti (tweede), Jantien van der Heide (derde), Techniekprijs Age II: Tessa Hoving, Techniekprijs Junioren: Niesjen Ipema en Clara Bosma, Techniekprijs Senioren: Niesjen Ipema en Reina Dijkstra

Bronzen KNZB prestatie-medaille voor Niesjen Ipema

Niesjen Ipema ontving bovendien nog de bronzen KNZB prestatieprijs omdat zij meer dan 60.000 punten heeft gescoord tijdens techniekwedstrijden.

Uitvoeringswedstrijd

Mare Solo

Soliste Mare Spagnoletti

De wedstrijd verliep voor HZ&PC goed. Ook hier werden weer de nodige prijzen in de wacht gesleept.

De soliste Niesjen Ipema pakte het goud, Clara en Jantien met hun solo het zilver en Mara kreeg een bronzen medaille omgehangen.

Duet Floortje en Jantien

Duet Floortje van der Velde en Jantien van de Heide

Goud was er voor de duetten van Jantien en Floorte, evenals Rikst en Tessa. Clara en Niesjen werden met afstand (en verschil met nummer 2 was vijf punten!) kampioen. Reina en Annemiek vielen helaas net buiten de prijzen (vierde).

 

 

 

 

Zowel de gecombineerde groep Age I en II en de junioren/seniorengroep werden derde in de eindrangschikking. Op de foto de groep Age I.  Groep Synchrobeat

 

Komend weekend staat de NK Synchrobeat op het programma. Acht zwemsters zullen deelnemen aan de wedstrijd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Volg de prestaties via de sociale media.

Komend weekend staat de synchrobeat op het programma in Eindhoven. Acht zwemsters vertegenwoordigen daar de Heerenveense kleuren. Volg de prestaties via de sociale media.