Op zaterdag 28 mei zwommen de Age I Synchroonzwemsters van HZ&PC-Heerenveen in Heerenveen hun landelijke wedstrijd. Deze keer mochten de vijf zwemster uitkomen in het onderdeel muziek.

Deze wedstrijd is een goede test-moment voor de NJK onder de vijftien die over twee weken plaatst vind in Eindhoven. Voor zwemsters was dit hun eerste landelijke wedstrijd waardoor er veel ervaring kon worden opgedaan. Als eerste kwamen Floortje en Jantien in actie met hun duet. Ondanks dat ze als eerste zwemsters waren van het hele toernooi zwommen ze keurig en waren de zwemsters tevreden. Na de duetten mocht de ploeg in actie komen, deze bestaat uit; Mare, Alissa, Floortje, Madelief en Jantien. De bewegingen waren strak en de liften, waarbij een zwemster uit het water wordt getild, waren hoog. Wederom waren de zwemsters en trainsters tevreden. Als laatste kwamen de twee solisten in actie, Jantien en Mare. Beiden wommen een keurige kür en genoten hier zichtbaar van. Mare zwom zich zelf niet iets hoger dan Jantien.

De zwemsters en trainster kunnen tevreden zijn, want het niveau was hoog. De komende twee weken zullen er nog wat extra puntjes op “i” worden gezet zodat tijdens de Synchrobeat ze zich zelf nog meer verbeteren.