Afgelopen zaterdag hadden de synchroonzwemsters in Heerenveen de laatste techniekwedstrijd voor de zomer die tegelijkertijd al wel de tweede wedstrijd is voor het volgende seizoen. Alle zwemsters hebben het super gedaan en de stijgende lijn van de afgelopen maanden is voortgezet.

Bij de Age I zwommen vijf meiden mee. Mare Spagnoletti won de 1e prijs en Alissa van Lingen werd 2e . Marije Jager behaalde een mooie 8e plaats. Deze drie meiden haalden met deze prestaties hun tweede limiet en nog geen twee weken na de synchro-beat 2017 zijn zij hiermee al verzekerd van deelname aan de Synchrobeat 2018! Anna-Lisa Kamminga zwom naar de 16e plaats en haalde hiermee haar diploma voor de Age I. Zij gaat nu door naar de Age II. Voor Arwen Hooijenga was het de eerste wedstrijd in de Age I en zij werd 32e.

Bij de Age II zwommen negen meiden van onze club mee. Ilse Kuiken behaalde hier een 14e plaats en haar 2e limiet. Ook zij is hiermee alvast verzekerd van deelname aan de synchrobeat 2018! Rikst Schoo haalde een mooie 17e plaats. Floortje van der Velde werd bij haar 1e wedstrijd in de Age II 27e en haalde haar Age II diploma , Jantien van der Heide haalde een 28e plaats. Deze drie meiden haalden hiermee hun eerste limiet. Madelief Volbeda werd 32e, Iris Mandemaker 33e, Esperanza Boltje 35e, Mandy van der Veen 44e . Iris, Esperanza en Mandy behaalde ook alle drie direct hun diploma. Iris de Boer die net terug komt van een zware blessure werd  66e .

Bij de senioren zwommen vier dames mee van onze club. Niesjen Ipema behaalde een prachtige 2e plaats en haalde haar limiet in de categorieën solo, duet en groep. Niesjen is de eerste soliste die vanuit HZ&PC-Heerenveen die een solo mag zwemmen op het NK, deze vindt plaatst in januari 2018. Rianne Swieringa eindigde op een 19e plaats, Clara Bosma werd 24e en Annemiek Ausma 34e. Rianne en Clara hebben zich ook geplaatst voor het NK als ploeg.

Al met al voor de zwemsters en trainsters een goed begin voor het nieuwe wedstrijdseizoen dat in september weer verder gaat. Voor nu gaan de zwemmers zich voorbereiden op het eindgala op zaterdag 8 juli (komt allen kijken!) om daarna te gaan genieten van een welverdiende vakantie!

Hierbij de uitslagen : Uitslag Limietwedstrijd 24-6-2017