Zondagmiddag 20 november was het dan zover: HZ&PC mocht de Regionale Minioren Clubmeet organiseren! Honderd zwemmers verschenen aan de start, verdeeld over elf deelnemende clubs. Van onze club deden er 18 Minioren mee.

De middag begon om 13.15 uur met de opmars; alle clubs waren uitgedost met als thema “Olympische Spelen”. HZ&PC heeft met de opmars een hulde gebracht aan de geweldige prestaties van de zwemmers op de Paralympische Spelen; onze Minioren waren uitgedost in het oranje en behangen met de diverse medailles.

Na de opmars en het inzwemmen, kon de zwemwedstrijd beginnen. De Minioren popelden om te beginnen en ze zwommen voor wat ze waard waren. Het ene PR na het andere sneuvelde en soms met een flink aantal seconden! De Minioren waren lekker op dreef!
De 50 meters vlinderslag werden op karakter gezwommen; die armen werden uiteraard zwaar, maar alle zwemmers deden hun uiterste best om ze de volledige 2 banen boven het water uit te laten komen.

De spanning bleef tot aan de laatste estafettes om te snijden. Dat de concurrentie iets minder goed met de spanning om kon gaan, bleek wel uit de één na laatste estafette. Daar was HZ&PC de enige ploeg die na het startsignaal uit de startblokken schoot. De andere banen waren óf ruimschoots voor het startsignaal vertrokken óf hingen nog gewoon aan het startblok toen de scheidsrechter besloot om te herstarten.

Daarna moesten we nog even wachten op de prijsuitreiking. Achter de schermen werd met man en macht gewerkt om de uitslagen zo snel mogelijk te verwerken. Door de aanwezigheid van een dj, duurde het wachten ook niet zo lang.

Bij de prijsuitreiking voor het mooist verklede team, gingen de spektaarten helaas aan onze neus voorbij. De winnaar was Bolsward-Workum die overigens schitterend verkleed waren als de Oude Grieken. Een terechte winnaar!

Daarna kwam de prijsuitreiking van het zwemmen. De nummers 2 en 3 lagen slechts 10 punten uit elkaar: Orca had 1881,40 punten en wij 1891,50. Hiermee hebben we toch een 3e plek veroverd!!! De winnaar van deze wedstrijd is FZC54 Vikings geworden met 1751,13 punten.